VIP Auger

Johann Van Loot bandita kutató által kifejlesztett Auger, ami összeköti a kellemest a hasznossal. Az Ion Pulzár nemcsak hogy megkönnyíti a bányászatot de leégeti a fúrószárra tapadt szennyeződést ami ugyanakkor fényt is biztosít bányászás közben. Erősebb és nagyobb kapacitású mint a Working Stiff által terjesztett Auger.

VIP Chainsaw

A híres Skót hentes, Kenny McVagh kérésére kifejlesztett Módosított Láncfűrész, ami plasma töltéssel puhítja a fagyasztott húst, és extra kenőanyaggal látja el a láncot hogy el ne akadjon a csontban. Meglepően jól működik favágásra is. Sokan ezt választják az alap Working Stiff féle gép helyet.

VIP Nailgun

Az Amerikai kőműves Sam BeLough kísérletei alapján kifejlesztett boros üveg csőrrel és cukorka dobozba épített digitális adagolóval ellátott Szegbelövő ami persze a betont is be tudja juttatni a legkisebb repedésekbe hogy bármilyen rongálást vagy sérülést pillanatok alatt kijavítani. Sokkal hatásosabb mint az alap Working Stiff féle szegbelövő.

VIP Impact Driver

A Német mechanikus Magi Schless műhelyéből koppintott módosított ütvecsavarozó nem csak hogy gyorsabban lehet vele szétszedni dolgokat, de még csökkenti a csavar menetének megszakítását is ami több használható alkatrészt eredményez. Elbújhat mellette a Working Stiff féle alap ütvecsavarozó.

VIP Shovel

Bandita találmány. Valamelyik bandita egy lapátból és egy tőrből próbált lándzsaszerű fegyvert csinálni. Sikerült is, de arra nem számított hogy ásáshoz is kiváló ez a találmány. A tőr segít átvágni a gyökereken, így könnyíti az ásást.

VIP Pickaxe

Chuck N. Yosh geológus táborában talált csákány ami valójában két csákány és egy bozótvágó ötvözete. Első pillantásra nevetséges, de használatakor derül ki hogy valójában mennyire hatékony egy szerszám. A három különböző féle hegy egy szerszámon megkönnyíti a munkát mivel nem kell szerszámot váltani a különböző kőzetekre, és mivel ez extra súlyt is ad, ezért a ütések is nagyobb erővel csapódnak be.

VIP Axe

Aprit Yafat a híres arab favágó egy csákánnyal és egy bozótvágóval ötvözte fejszéjét, hogy növelje a hozamot. A csákány része segít a leszegelt lécek feltépésében, a bozótvágó rész pedig növeli a vágófelületet. Így kevesebb ütéssel gyorsabban lehet a fát aprítani. Ez a fejsze vetekszik egy átlagos láncfűrésszel.

VIP Ratchet

Seth Kapp garázsából elcsent racsnis kulcs ami első pillantásra nem tűnik jobbnak mint egy átlagos racsnis kulcs. A tudomány a szerszám mechanikájában rejlik ami nagyobb áttétellel könnyedén kioldja a legmakacsabb csavarokat is.

VIP Clawhammer

Fix It Felix csodás kalapácsa. Ez van a fejébe gravírozva. Közelebbi szemügyre vétel után, megbizonyosodtál hogy ez egy különleges fém ötvözetből készült, ami kicsit nehezebb mint az átlagos kalapács ezért nagyobb erővel tudsz a szegre ütni, de ugyanakkor nem rugózik úgy vissza mint a vas vagy az acél változata.